سفارش تبلیغ
صبا ویژن

دارالرضوان

پدرم امام (ره)



کـارنـامه نــور (زندگینامه امام خمینی)

 

فصل اول از ولادت تا وفات

 

 7 . آعاز نهضت ( ادامه ی بخش بیست و سوم )

 

 

وی نام "اسرار هزار ساله" را بر کتاب خود نهاد و پاسخی که امام بدو داد، همان کتاب "کشف الاسرار" است. این کتاب، به قدری مهم و موثر افتاد که گاه از حضرت امام به "کاشف الاسرار" یاد می‏شود و این به دلیل اهمیت و موقعیت "کشف الاسرار" در میان دیگر آثار مکتوب امام خمینی است. کشف الاسرار، در سال 1322(هـ.ش) منتشر شد و مولف عظیم الشان آن، مدتی درسهای رسمی خود را برای تالیف آن تعطیل کرد. بن مایه این اثر گرانسنگ، دفاع از احکام اسلامی و پاسخ به نقدهای حکمی‏زاده بر اسلام است. امام اجازه ثبت نام خود بر کتاب را نداد و این خود بر شهرت امام به اخلاص و پاکباختگی در راه اسلام افزود. شاید اولین نوشته‏ای که در قرن حاضر به طور صریح و جدّی، حکومت اسلامی را طرح و قابل دفاع کرده است، همین کتاب باشد. کشف الاسرار هم به دلیل طرح حکومت دینی و هم به دلیل انتقادهای صریح امام از حکومت وقت، به حتم از سیاسی‏ترین کتابهای امام خمینی و آثار مکتوب در آن دوران است.

امام خمینی به نوشته‏هایی از این دست نیز اکتفا نمی‏کرد و از هر موقعیت و مجالی برای نشان دادن نفرت مسلمانان از حکومت پهلوی سود می‏جست. در یک رباعی فرموده‏اند:


  • از جور رضاشاه کجا داد کنیمآن دم که نَفَس بود، ره ناله ببست

  • زین دیو، برِ که ناله بنیاد کنیماکنون نفسی نیست که فریاد کنیم32

یک سال پس از تالیف و انتشار کشف‏الاسرار (اردیبهشت 1323ش) امام خمینی نخستین اعلامیه سیاسی خود را صادر کرد. در این اعلامیه که خطاب به علمای اسلام و ملت مسلمان ایران است، امام همگان را به اتحاد و حساسیت نسبت به اوضاع سیاسی کشور دعوت می‏کنند. اما جملات و لحن امام در این اعلامیه به گونه‏ای است که نشان می‏دهد نویسنده آن چندان امیدی به بروز انقلابی زودرس و فراگیر ندارد. گویا امام با صدور این اعلامیه، بر آن بود که زنگ خطر را به صدا درآورد و نخستین پایه‏های بنای انقلاب را پی افکند.

از دیگر اقدامات مهم و دلیرانه امام در آغازین سالهای حکومت محمدرضا، محکومیت دولت تازه تاسیس اسرائیل بود. دولت اسرائیل در سال 1327ش. رسماً اعلان موجودیت کرد و در همان سال، حضرت امام اعلامیه‏ای در مخالفت با تشکیل دولت صهیونیستی در فلسطین اشغالی صادر فرمود.

 

 

منبع متن : تبیان ------ منبع عکس ها : بوتس